سگمنت در گوگل آنالیتیکس چیست؟ – آموزش segment و Segmentation
سگمنت در گوگل آنالیتیکس چیست؟ سگمنت به معنای جداجدا کردن و سگمنتیشن (Segmentation) شاه کلید در تجریه و تحلیل دادهها به حساب میآید. در واقع ابزار کاربردی گوگل آنالیتیک هنگامی که به تجزیه و تحلیل میپردازد اطلاعات زیاد و مهمی در اختیار شما قرار میدهد. حال اگر سگمنتیشن نبود چگونه میخواستید از بین انبوه اطلاعات به نتیجه دلخواهتان برسید؟ در این مقاله قصد داریم با سگمنت و سگمنتیشن در گوگل آنالیتیکس بیشتر آشنا میشویم. اگر با گوگل آنالیتیکس و امکانات این ابزار کاربردی آشنا نیستید پیشنهاد میکنیم در ابتدا مقاله را مطالعه بفرمایید
سگمنت (segment) و سگمنتیشن (Segmentation) چیست؟
سگمنت به معنای تفکیک و جداسازی است. و سگمنتیشن یعنی دستهبندی این دادههای که آنها را جداسازی کردهایم. به عنوان نمونه میتوانیم سگمنت تعریف شده را افرادی در نظربگیریم که یک محصول خاص که مد نظر شما هست را خریداری کردهاند. و سگمنتیشن یعنی دستهبندی همه افرادی که این محصول را خریدهاند. این امکان به شما کمک میکندکه در آنالیز دادهها زودتر به نتیجه دلخواهتان برسید.
دلیل اهمیت سگمنتیشن
ابزار گوگل آنالیتیک این امکان را برای کاربران خود به وجود آورده که آنها بتواند دادهها را جداسازی و طبقهبندی بکنند و شما به دادههای که زیر مجموعه هستند دسترسی داشته باشند. سگمنتها مانند یک فیلتر عمل میکنند و از بین اطلاعات زیاد قسمت مشخصی از این دادهها را نمایش میدهند. شما میتوانید مشخص کنید که این فیلتر بر اساس چه معیارهای باشد. شما میتوانید این جداسازی را بر روی داشبورد و آمارها و گزارشها ایجاد کنید. تا این آمارها براساس دادههای که مورد نظر شما هستند پالایش شوند.
انواع سگمنت در گوگل آنالیتیکس
از لحاظ ساختاری سه نوع سگمنت (Standard) System Segments، Custom Segments (سگمنت سیستمی) و (Advanced) Custom Segments در گوگل آنالیتیکس وجود دارد. سگمنت های پیشفرض که با نام System هم شناخته میشوند سگمنتهای هستند که در حال حاضر در گوگل آنالیتیک قابل دسترس هستند و در زیر قسمت System section به نمایش در میآیند. سگمنتهای سفارشی سگمنتهایی هستند که شما آنها را ایجاد کردهاید و در زیر قسمت Custom به نمایش در میآیند. هر یک از این نوع سگمنتها خاصیتهای ویژه خودشان را دارند. اما همه آنها دادههای که مد نظر شما هستند را در view برایتان نمایش میدهند. در گوگل آنالیتیکس به طو هم زمان بیشتر از چهار سگمنت نمیتوانیم داشته باشم که البته این یک محدودیت به حساب میآید.
نحوه ساخت سگمنت در گوگل آنالیتیکس
سگمنت پیش فرض در گوگل آنالیتیک، سگمنت All User است. بدین معنی که اطلاعات همه کاربران سایت نمایش داده میشود. شما برای ملاحظه اطلاعات بعضی از کاربران باید سگمنت مورد نظر خودتان را اضافه کنید. در اکثر گزارشهای که گوگل آنالیتیک ارائه میدهد در قسمت بالای صفحه در کنار All Users، واژه Add Segment قابل رؤیت است. بر روی این دکمه کلیک کنید. در صفحه جدید شما لیستی از ۲۱ سگمنت پیش فرض که تعریف شدهاند را میبینید. شما مختار هستید بنا به نظر خودتان آنها را انتخاب کنید. این سگمنتها از نوع سگمنتهای سیستمی هستند. در این قسمت شما این امکان را دارید که اطلاعات نمایش داده دوتا از سگمنت ها را با هم مقایسه کنید.
ساخت سگمنت سفارشی استاندارد (Custom Segment Standard) در گوگل آنالیتیکس
در این نوع سگمنت مشابه تصویر قبلی نمایش داده میشود و شما باید گزینه New Segment را انتخاب کنید. سپس تصویر زیر را مشاهده میکنید در سمت چپ قسمت قرمز رنگ پنج ارزش به ما نشان میدهد که بر اساس آن میتوانیم سگمنت سفارشی استاندارد بسازیم.
Demographic
دادههای مانند سن، جنسیت، زبان، موقعیت مکانی و …
Technology
این قسمت کاربران سایت را بر پایه دادههای زیر طبقهبندی میکند. مانند نوع دستگاه بازدیدکننده نوع مرورگر برند موبایل و…
Behavior
این امکان وجود دارد که رفتارهای بازدیدکننده را زیر نظر بگیریم. برای آشنایی با این قسمت می توانید مقاله behavior در گوگل آنالیتیکس – آموزش صفر تا صد گزارش تحلیل رفتار کاربر را بخوانید.
Date Of First Session
زمان اولین ورود بازدیدکننده به سایت را نشان میدهد.
Traffic Source
نشان میدهدکه بازدیدکنندگان از چه مسیری به سمت سایت شما رسیدهاند.
ایجاد سگمنت سفارشی پیشرفته (Custom Segment Advanced) در گوگل آنالیتیکس
اگر بخواهید دقیقتر بر بازدیدکنندهها نظارت کنید از سگمنتهای که شرطی هستند استفاده کنید. بخش Advanced شامل دو بخش Condition و Sequence است.
بوسیله Condition میتوان سگمنتهای چند شرطی ایجاد کرد.
همچنین با کمک Sequence میتوانید شرط های دنباله دار بسازید.