ثبت سایت در گوگل با آموزش جامع و تصویری – ورود به سرچ کنسول
ثبت سایت در گوگل چیست؟ کسانی که مالک یا طراح یک وب سایت هستند، یا افرادی که با سئو سایت سر و کار دارند حتما نام گوگل سرچ کنسول را شنیدهاند. این برنامه یک سرویس تحت وب رایگان است، که به افراد در زمینه سئو سایت و مدیریت سایت کمک فراوانی میکند. اگر با سئو آشنایی ندارید پیشنهاد میکنم قبل از مطالعه این مقاله به مطالعه مقاله سئو – سئو چیست؟ بپردازید. برای اینکه موتورهای جستجوگر به خصوص گوگل که در بین کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار است، با سایت شما بیشتر آشنا شوند. لازم است که سایت خود را بعد از راهاندازی به گوگل معرفی کنید. مستلزم این کار ورود به سرچ کنسول گوگل و ثبت سایت است. در این مقاله ما با آموزش تصویری به شما آموزش میدهیم که چطور وب سایتتان را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید.
آموزش تصویری ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل
برای انجام این کار نیاز است که شما حتما یک حساب gmail داشته باشید. بعد از وارد شدن به حساب کاربری Gmail خود باید وارد سایت سرچ کنسول گوگل شوید. بعد از ورود شما با صفحهای مانند تصویر زیر رو به رو میشوید. سپس بر روی دکمه start now در پایین صفحه کلیک میکنید.
اگر شما سایت دیگری را در سرچ کنسول ثبت نام کردهاید برای باز شدن این صفحه باید بر روی اسم سایت که در سمت چپ و بالای صفحه قرار دارد کلیک کنید وگزینه add property را بزنید. سرچ کنسول از شما میخواهد که نوع مالکیت وب سایت خودتان را مشخص کنید. در این مرحله مانند تصویر از دو طریق Domain و URL perfix میتوان ثبت سایت در گوگل را انجام داد.
ثبت سایت در گوگل با روش Domain
امکان دسترسی به پنل سرچ کنسول گوگل در هر دو روش ثبت نام وجود دارد. اما هر کدام از این روشها دارای نکاتی است، که بهتر است به آن توجه کنیم. ثبت نام از طریق domain آسانترین راه ممکن است. شما یک بار آدرس وب سایت خودتان را بدون هیچ پیشوندی (http،www) مثلا بصورت sorenseo.com وارد میکنید. سپس سرچ کنسول خودش همه آدرسهای سایت را شناسایی و آنها را ثبت نام میکند. در نسخه قدیمی (وبمسترتولز) این امکان وجود نداشت و شما باید آدرس وب سایت را به چند روش در آن ثبت نام میکردید.
در این روش همه آدرسهای سایت به نام شما ثبت میشود. و شما با استفاده از DNS Record که گوگل سرچ به شما ارائه میدهد و باید آن را در تنظیمات DNS دامنه خود ثبت کنید، میتوانید به مدیریت سایت بپردازید. این دسترسی بالاترین سطح امکان دسترسی به سایت است و از این طریق گوگل شما را به عنوان مالک سایت شناسایی میکند. دو روش برای ورود به هاست شما وجود دارد. شما میتوانید از سی پنل و یا دایرکت ادمین استفاده کنید.
ثبت رکورد DNS با استفاده از دایرکت ادمین
روش کار در دایرکت ادمین، از سی پنل بسیار ساده است. بعد از وارد شدن به کنترل پنل هاست، اگر پنل مدیریت هاست شما دایرکت ادمین است. در صفحه اصلی دایرکت ادمین DNS Management را انتخاب کنید.
حالا کافی است یک TXT record ایجاد کنید. در کادری که کنارش TXT نوشته در قسمت اول دامنه یا همان آدرس سایت مثلا .sorenseo.com را وارد میکنیم، وجود یک نقطه بعد از آدرس الزامی است. و در کادر دوم یعنی txt، رکوردی که سرچ کنسول به شما ارائه داد را کپی کنید و دکمه ADD را کلیک کنید تا رکورد ایجاد گردد.
بعد از ثبت DNS، بلافاصله نمی توانید دکمه Verify را بزنید این تغییر DNS تقریبا 24 ساعت زمان می برد. و بعد از آن به گوگل مراجعه کنید و روی VERIFY کلیک کنید. همچنین دقت کنید این DNS Record باید همیشه در تنظیمات شما باقی بماند. درصورت حذف این رکورد DNS دسترسی شما به اطلاعات سایت محدود می شود.
ثبت Record DNS در سی پنل
وارد سی پنل سایت خودتان بشوید و از بخش domains وارد قسمت Zone Editor شوید.
سپس در پایین کادر Domains، دامنه های سایت خودتان قابل مشاهده است. دامنه مورد نظرتان را انتخاب کنید و روی Manage کلیک کنید.
بعدا از بخش add record یک TXT record ایجاد کنید. بعد از آن در کادر Name آدرس دامنه مورد نظرتان را بدون هر گونه www و http وارد نمایید. در کادر record هم دقیقاً همان رکورد گوگل را کپی کنید. و در نهایت روی دکمه Add Record کلیک کنید.
نکته: بعد ازآن ممکن است ۲۴ ساعت طول بکشد تا ثبت سایت در گوگل انجام شود. بنابراین بعداً برای تأیید به گوگل مراجعه کنید و روی دکمه VERIFY کلیک کنید.
ثبت سایت در گوگل با روش URL perfix
اگر شما از یک برنامه سایت ساز یا یک سیستم وبلاگ دهی استفاده کنید به هیچ طریقی نمیتوانید DNS دامنه را تغییر دهید. شاید با خودتان فکر کنید که در اینصورت چطور میتوانم سایت را به نام خودم در گوگل ثبت نام کنم؟ نگران نباشد برای تایید شما به عنوان مالک اصلی سایت، میتوان از روش URL perfix استفاده کرد. در این روش امکان دارد که همه سایت یا بخشی از آن را ثبت کنید. بهتر است برای ثبت کل سایت از روش Domain، استفاده کنید. و برای قسمت کوچکی از زیر دامنه یا فولدر از این روش استفاده کنید. برای ثبت سایت با این روش نیاز است که آدرس دقیق و کامل مثلا بصورت https://sorenseo.com وارد شود. این آدرس، همان آدرسی است که به همه کاربران نمایش داده میشود.
بعد از انجام این کار گوگل برای شناسایی کردن شما به عنوان مالک سایت از چند روش استفاده میکند. انتخاب هر کدام از این روشها تغییری در سطح دسترسی به اطلاعات سایت و ابزارهای ممکن ایجاد نمیکند. شما میتوانید هر کدام از این روشهای پیشنهادی را انتخاب کنید.
روش HTML
بصورت پیش فرض، کنسول گوگل این روش را به شما پیشنهاد میدهد. اما شما میتوانید در صورت در دسترس نبودن از روشهای دیگر استفاده کنید. مراحل کار بدین صورت است:
فایل اختصاصی html، که کنسول گوگل در اختیار شما قرار میدهد رادانلود کنید.
سپس وارد control panel هاست خود شوید
پوشه public-html (ریشه اصلی هاست) را انتخاب کنید و فایل html را در این پوشه بارگذاری کنید.
در نهایت به سرچ کنسول برگردید و دکمه verify را کلیک کنید.
مهمترین مزیت این روش این است که تغییرات شامل قالب، کدنویسی یا حذف افزونهها هیچ مشکلی در تایید هویت شما به عنوان مالک سایت برای سرچ کنسول ایجاد نمیکند. زیرا این فایل html همیشه در سرور شما باقی میماند و گوگل میتواند به آن دسترسی داشته باشد. لازم به ذکر است دسترسی شما به پنل سرچ کنسول منوط به وجود این فایل است. در صورت حذف آن امکان دسترسی شما قطع میشود.
روش HTML Tag
این روش ثبت نام سایت در گوگل، برای افرادی که تجربه کارکردن با کدهای html را دارند مناسب است.
در این روش از دیگر روشهای پیشنهادی گزینه HTML Tag را انتخاب میکنیم.
سرچ کنسول یک کد به شما ارائه میدهد. کد را کپی و در قسمت head>html سایت خود قرار دهید.
در نهایت با زدن دکمه verify ثبت سایت در گوگل انجام میشود.
اگر سایت شما وردپرس است و از افزونهی Yoast SEO استفاده میکنید. این کد را کپی کنید و سر برگ ابزارهای وبمستر را انتخاب کنید و در قسمت کد تاییدیه گوگل قرار دهید. سپس روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید. همچنین استفاده از افزونهی Insert Headers and Footers برای این کار امکان پذیر است.
استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس
این روش آسانترین راه برای ثبت سایت در گوگل است. البته لازمه آن ثبت نام درون گوگل آنالیتیکس است. و گرفتن کد رهگیری گوگل آنالیتیکس و قرار دادن آن در سایت است. سپس گزینه Google Analytics را انتخاب کنید و با کلیک دکمه Verify، سریع هویت خود را تایید کنید. البته دقت کنید ثبت نام در گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول با یک آدرس Gmail باشد.
استفاده از GTM
روش Google Tag Manager، یک ابزار جذاب برای شناخت و بررسی رفتار کاربران است. ابزار GTM این امکان را برای شما فراهم میکند که بدون نیاز به تغییر کدهای سایت از طریق گوگل کدهای به سایت اضافه کنید. برای استفاده از این روش، حتما باید یک حساب فعال (container snippet) در گوگل تگ منیجر داشته باشید. و سطح دسترسی مورد نیاز هم حتما مدیریتی باشد. در Tag Manager بخشی با نام (noscript) وجود دارد که حتما باید در Body سایت بارگذاری شود تا بتوانید با آن گوگل تگ منیجر را تایید نمایید. دقت کنید کد را بدون تغییر وارد کنید و در نهایت بر روی دکمه Verify کلیک کنید.
ثبت سایت با استفاده از DNS record
در این روش از طریق هاست خودتان یک DNS در دامنه خود ایجاد میکنید. که در قسمت بالا با این روش آشنا شدیم.
مطالب مرتبط: