سئو داخل سایت
سئو داخلی چیست؟ به همه کارهای که داخل وب سایت برای بهینهسازی انجام میدهیم میگویند. اصلیترین نکات سئو داخلی را با هم دنبال کنیم.
سئو داخلی (On page seo) چیست
سئوی داخلی یا سئوی درون صفحه (On page seo )، به انجام بهینهسازی محتوای صفحات وب برای موتورهای جستجو و کاربران است. سئو داخلی حیاتی است زیرا به موتورهای جستجوگر کمک میکند تا درک کنند هر قسمت از وب سایت شما در مورد چه چیزی است. هرچه رباتهای جستجوگر قسمتهای مختلف وب سایت شما را بهتر درک کنند، رتبه شما در جستجو بالاتر خواهد بود. این بدان معنی است که ترافیک ارگانیک، تبدیل و درآمد بیشتری نصیب شما میشود. روشهای رایج سئو آن پیج شامل بهینهسازی تگهای HTML، محتوا، لینکهای داخلی و URLها است. بزرگترین اولویت شما باید ایجاد یک تجربه کاربری منحصر به فرد باشد و فقط بهینهسازی محتوا برای رباتها را انجام ندهید. با وجود پیشرفتهای هر روزه الگوریتمهای جستجوی گوگل، که هدفشان تنها رضایت کاربران است. باید بگوییم که آنها هنوز کامل نیستندو برای درک محتواهای جدید به کمک شما نیاز دارند.
تفاوت سئو داخلی و خارجی
تفاوت اصلی بین سئو داخلی و خارجی در این است که سئو داخلی به بهینهسازی بخشهای داخلی وب سایت شما اشاره دارد. در حالی که سئوی خارج از صفحه بر روی عوامل رتبهبندی که خارج از وب سایت شما رخ میدهند تمرکز دارد. سئوی آن پیج مهمتر از سئوی آف پیج است، زیرا کنترل آن دست خود شما است. بسیاری از افراد سئوی خارج از صفحه را با لینکسازی مرتبط میدانند، اما این تنها این نیست. تبلیغ سایت یا برند شما در سراسر وب مانند مانند وبلاگنویسی، طراحی وب سایت، فعالیت در شبکههای اجتماعی و غیره است. سئوی آف پیج به دیده شدن و شهرت وب سایت شما کمک میکند.
نکات مهم سئو داخلی
تا این مرحله متوجه شدید که سئو داخل صفحه چیست و دارای چه اهمیتی است. الگوریتمهای موتورهای جستجوگر رتبهبندی سایت را بر اساس سئو داخلی، سئوی خارجی و سئو تکنیکال انجام میدهند. این نکته را در نظر داشته باشید که فقط با لینک دهی داخلی نمیشود این بهینهسازیها را انجام داد و لازم است چک لیستی تهیه کنید تا اطمینان پیدا کنید که سایت با اصول و قوانین موتورهای جستجوگر هم خوانی دارد. پس اول بر روی سئو درون صفحه وب سایت تمرکز کنید تا متوجه افزایش ترافیک و افزایش حضور جستجوی مخاطبین در وب سایت شوید. سپس به سراغ ایجاد بک لینک بروید.
آموزش سئو داخلی سایت
تلاش کردیم مهمترین نکات سئو داخلی در قالب یک چک لیست ارائه شود. در این چک لیست آموزش سئو on page با ذکر دستورالعمل ها آورده شده است.
بهینهسازی عنوان صفحه
تگ عنوان یا تایتل تگ، یک تگ HTML است که در در زیر تگ head هر صفحه قرار میگیرد. این تگ، در بالای قسمت صفحه جستجوی مرورگرها به مخاطبین نشان داده میشود. تگ عنوان یک راه مؤثر برای جذب کاربران به وب سایت شما است. زیرا این اولین چیزی است که بازدیدکنندگان شما در نتایج جستجو میبینند. برای ساخت یک عنوان تأثیرگذار به نکات زیر دقت کنید.
استفاده از کلمه کلیدی: تلاش کنید کلمه کلیدی مد نظرتان را در اول تگ تایتل قرار بدهید. زیرا مخاطبین زودتر آن را میخوانند. مطمئن باشید که استفاده از کلمات کلیدی هم به مخاطبین و هم به رباتهای موتور جستجوگر کمک میکند.
طول: عنوان شما نباید طولانی باشد و از ۶۰ کاراکتر تجاوز کند. زیرا در صورت طولانی بودن نمایش داده نمیشود.
برندسازی: بهترین کار این است که در عنوان نام برند شما آورده شود و بهتر است در قسمت پایانی عنوان باشد. انجام این کار سبب شهرت و بهبود نرخ کلیک میشود.
بهینهسازی توضیحات متا
توضیحات متا برای هر صفحه باید منحصر به فرد و یکتا باشد. این توضیحات در زیر تگ عنوان به کاربر نمایش داده میشود. باید متن آن جذاب باشد و مخاطب احساس نیاز کند که با وارد شدن به این صفحه به خواسته خودش میرسد. نکات مهم در نوشتن ان عبارت است از:
ارتباط: توضیحات متا هر صفحه باید چکیدهای از محتوای درون آن صفحه باشد.
طول: حداکثر طول توضیحات متا معمولاً ۱۵۰ کاراکتر است. در اغلب موارد موتورهای جستجو مانند گوگل توضیحات متا طولانی را کوتاه میکنند.
از تگهای هدینگ برای قالببندی مطال بهره ببرید
تگهای هدر به سر تیترهای هر صفحه میگویند. تگ هدر اصلی h1 نامیده میشود و معمولاً برای عنوان صفحه رزرو میشود. دقت کنید که مبحث تگهای Heading با قسمت Head تفاوت دارد. استفاده از تگهای هدینگ از h1 تا h6 در متن صفحات به نظم و تجربه کاربری کمک خیلی زیادی میکند.
تصاویر را بهینهسازی کنید
در متن های طولانی تصاویر سبب میشود خستگی مخاطب کاهش پیدا کند. و موتورهای جستجوگر در زمان ورود به یک صفحه اول تصاویر را مورد بررسی قرار میدهند. شما باید برای بهینهسازی این تصاویر از خاصیت ALT استفاده کنید. این متنی که شامل کلمه کلیدی است به رباتهای جستجوگر کمک میکند تا به درک درستی از تصویر برسند. همچنین برای تجربه کاربری نیز مفید است زیرا در صورت لود نشدن تصویر به مخاطب اطلاعاتی در رابطه با آن میدهد. کلمه کلیدی را در ابتدای این متن بیاورید و برای جلوگیری از کاهش سرعت وب سایت تصاویر را فشرده کنید. ابزارهای گوناگونی برای انجام این کار وجود دارد از جمله وب سایت. tinypmg.com
بهینهسازی URL
آدرس هر یک از صفحات سایت را URL میگویند. این آدرس در صفحه نتایج موتورهای جستجوگر به مخاطبین نمایش داده میشود. و باید قابل درک برای رباتهای جستجوگر باشد. حتماً شامل کلمات کلیدی خاص هر صفحه باشد. تکراری نباشد و مناسبترین کلمات را به کار ببرید. سعی کنید به شکل توصیفی باشد تا جذب کاربر افزایش یابد.
لینکهای داخلی مناسب بسازید
وجود لینکهای داخلی خوب میتواند بر میزان بازدید از صفحات وب سایت تأثیر بگذارد. این ارتباط صفحات با یکدیگر به خزندههای موتورهای جستجوگر کمک میکند تا راحت در وب سایت بچرخند و کل سایت ایندکس شود. ساختار لینکسازی داخلی برای یک وب سایت باید شبیه هرم باشد. صفحاتی که به هم لینک میشوند باید کلماتشان و موضوع آنها با هم مرتبط باشند. یک صفحه به عنوان مادر شناخته میشود که ارزش آن از دیگر صفحات بیشتر است. و صفحات دیگر فرزند هستند شما باید از صفحه مادر به فرزند لینک بدهید. همچنین از فرزند هم به مادر لینک دهید و بین صفحات فرزند هم لینک و ارتباط باشد. نکات و اصولی در این پیوند داخلی وجود دارد از جمله: عدم لینکهای داخلی زیاد، دادن لینک به صفحهها و مطالب اصلی وب سایت، عدم لینکهای داخلی شکسته یا ریدایرکت شده، به اشتراکگذاری اعتبار صفحه ها. همهی اینها سبب رسیدن به هدف و بالا آمدن رنکینگ وب سایت میشود.
وب سایت شما سازگار با موبایل باشد
در عصر حاضر استفاده از تلفن همراه و جستجوی اینترنتی با آن روز به روز در حال افزایش است. تلاش کنید وب سایت شما سازگار با تلفن همراه باشد و به درستی و زود در موبایل و تبلت بارگذاری شود.
محتوایی با کیفیت عالی تولید کنید
به سرعت لود سایت اهمیت دهید
استفاده از پروتکل HTTP در مقابل HTTPS
سایتها با http یا https شروع میشوند حرف S در https معنی امنیت را میدهد. https مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure، پروتکل ایمن برای سایتهای اینترنتی. در httpsبه گواهی SSL از ارائه دهنده هاست خود نیاز دارید. http هیچ رمزگذاری برای اطلاعات وجود ندارد و هکرها راحت میتوانند نفوذ کنند.
SSL دادههای شما را رمزگذاری میکند و تضمین میکند که دادههای ارسال شده بین وب سایت و بازدیدکننده خصوصی باقی میمانند.
گذاشتن بخش نظرات در صفحات وب سایت
گذاشتن بخش نظرات در صفحات وب سایت به رتبهبندی مقاله شما در نتایج جستجو کمک میکند. زیرا از یک طرف به کلمات LSI مورد نظر مخاطبین میرسید. و از طرفی رباتهای وقتی حجم بالای از نظرات را ببیند تشخیص میدهند که مطلب شما برای مخاطب مفید بوده. در ضمن زمان حضور کاربر در سایت نیز افزایش مییابد.
وجود لینک دهی خارجی
وجود لینک دهی خارجی یکی از مهمترین عناصر تکنیکهای سئو داخلی است. بدین شکل که با پیوند به وب سایتهای دیگر این اطمینان را به رباتهای جستجوگر میدهید که محتواهای شما مرتبط و متناسب با کلمات کلیدی است.