متا دیسکریپشن چیست؟ – نحوه نوشتن توضیحات متا

در این مقاله در ابتدا به معرفی متا دیسکریپشن و نقش و جایگاه این تگ در بهینه‌سازی وب سایت پرداختیم. سپس در ادامه ویژگی‌های یک توضیحات متا اصولی و استاندارد آشنا شدیم. در نهایت هم دلیل تغییر این تگ را توسط موتور جستجوگر بررسی کردیم. ‌امیدواریم این مقاله برای شما خواننده گرامی مفید باشد. نظرات مثبت و مفی خودتان را با ما در میان بگذارید

دسترسی آسان

متا دیسکریپشن یا همان توضیحات متا  چیست؟ چه تأثیری در سئو وب سایت دارد؟ چه نکاتی را نوشتن این تگ باید رعایت کنیم تا در رنکینگ موتور‌ جستجو نتیجه‌ای بهتری بگیریم؟ . به زبان ساده Meta Description در کنار عنوان، اولین معرفی‌کننده وب سایت شما است که توسط موتور‌های جستجو به کاربران نمایش داده می‌شود. در حال حاضر این تگ ارزش زیادی برای فعالان در حوزه سئو سایت دارد و سبب بهینه‌سازی سایت به شکل غیر مستقیم می‌شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا با اصول و نکات کلیدی در نحوه نگارش این تگ html بیشتر آشنا شوید.

متا دیسکریپشن نحوه نوشتن
متا دیسکریپشن نحوه نوشتن

 

متا دیسکریپشن چیست

توضیحات متا یک چکیده از محتوای صفحات سایت است که در یک یا نهایت دو جمله حدود ۱۵۵ کلمه تعریف می‌شود. این نوشته در صفحات سایت قابل مشاهده نیست. اما این تگ  HTML نقش زیادی در افزایش نرخ کلیک و اگر محتوای ارزشمندی تولید کنید سبب افزایش زمان ماندن کاربر در سایت (time on site) می‌شود؛ و در نهایت همه این عوامل منجر به جذب مشتری و افزایش فروش می‌شود.

نحوه نوشتن توضیحات متا

حال که با توضیحات متا و کاربرد آن آشنا شدید بهتر است برویم سراغ نکات کلیدی در نحوه نگارش این تگ ارزشمند.

کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن

یکی از نکات در نوشتن  متا تگ description، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط است. این کلمات کلیدی سبب افزایش نرخ کلیک سایت می‌شود. اگر در صفحه نتایج موتور جستجو دقت کرده باشید این کلمات اصلی به صورت توپر و bold نایش داده می‌شود. البته نباید در این کار زیاده روی کرد و باید از مترادف‌های کلمات کلیدی استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود کلمه کلیدی اصلی یک یا نهایت دو بار در متا استفاده شود. سعی کنید جملات جذاب و تحریک‌کننده برای جذب مخاطب به کار ببرید.

اندازه متا دیسکریپشن

اندازه متا دیسکریپشن باید مختصر و مفید باشد. اگر می‌خواهید هر آنچه شما مینوسید مخاطب ببیند باید اصولی را رعایت کنید.
اندازه آن در حدود ۱۵۵ کاراکتر و ۱۲۰ کاراکتر برای تبلت و موبایل  است. اگر بیشتر نوشته شود، به شکل نقطه چین نمایش داده می‌شود. یک متخصص سئو  باید اهمیت هر کلمه را در متا دیسکریپشن درک کند.  تلاش کنید کلمه کلید اصلی را در ابتدا قرار دهید. و بازدید‌کننده با خواندن این چند کاراکتر به درک صحیحی از محتویات داخل صفحه سایت شما برسد.

یکتا و منحصر بفرد بودن متا دیسکریپشن

برای صفحات مختلف متا تگ‌های یکسانی استفاده نکنید. انجام این کار سبب گیج شدن مخاطب می‌شودو تجربه کاربری (UX) خوبی را به دنبال ندارد. قطعاً صفحه اصلی و صفحات داخلی وب سایت شما با یکدیگر متفاوت هستند. پس از انجام این کار اجتناب کنید. تلاش کنید یک یا دو خط خاص و منحصر به فرد بنویسد وکپی بخشی از متن محتوای صفحه نباشد.

البته شاید برای وب سایت‌ها با صفحات خیلی ریاد انجام این کار ممکن نیاشد، پیشنهاد می‌شود از تکرار دوری کنید و این قسمت را پر نکنید یا از روش‌های پویا و الگوریتم‌های کدنویسی برای انجام این کار استفاده کنید.

کارکتر‌های مفید و ممنوعه در متا دیسکریپشن

حتماً در نوشتن متا دیسکریپشن از نوشتن کاراکتر و عبارت ریاضی اجتناب کنید. دلیل این امر این است که موتور جستجو‌گر گوگل آن‌ها را کد HTML درک می‌کند. در مقابل تلاش کنید نکات نگارشی و استفاده از علائم نگارشی راسر لوحه کار خودتان قرار دهید. البته از کاراکتر  نقل قول (“) استفاده نکنید زیرا سبب ایجاد مشکل می‌شود و از  (‘نقل قول’) استفاده کنید.

توضیحات متا بر اساس نیاز کاربران

یکی دیگر از ویژگی‌های یک متن تأثیر‌گذار این است که دقیقاً نیاز سنجی شود. باید بررسی کنید که مخاطب به دنبال چه چیزی هست. پس از این مرحله اطلاعات مفید و متفاوت را در کنار کلمه کلیدی بگنجانید. البته فراموش نشود که این توضیحات با محتوای درون صفحه هم خوانی داشته باشد. در غیر اینصورت نوعی کلاهبرداری به حساب می‌آید. و گوگل شدیداً با این تکنیک سئو کلاه سیاه برخورد می‌کند و مشمول جریمه می‌شوید.

نوشتن متا دیسکریپشن تبلیغاتی

یک روش جذاب در نوشتن توضیحات متا بدین شکل است که متن را تبلیغاتی بنویسید. به عنوان نمونه در فروشگاه‌های عرضه‌کننده محصولات شما می‌توانید با قرار دادن عبارات تبلیغاتی مانند ارزانترین قیمت، کد تخفیف، گارانتی و…. مخاطبین را به نوعی تشویق کنید که وب سایت شما را انتخاب کنند. در اصلاح شما یک دعوت به اقدام یا (call to action) انجام می‌دهید و آن‌ها را متقاعد می‌کنید که گام بعدی را آن گونه که شما می‌خواهید بردارند.

یک روش دیگر برای معرفی کسب و کار اینترنتی شما این است که نام برندتان را در توضیحات متا وارد کنید. با انجام این کار برند تجاری شما بیشتر به کاربران معرفی می‌شود.

استفاده از ساختارمحتوای در متا دیسکریپشن

این نوع محتوا مشخصات جذاب یک محصول و خدمات را بیان می‌کند. با این روش به مخاطب کمک می‌کنید تا در همان گام اول به اطلاعات جامعی در مورد محصول یا خدمات یا هر آنچه به دنبال آن است برسد. همین امر سبب افزایش میزان کلیک یا CTR می‌شود.

دلیل عدم نمایش متا دیسکریپشن  در گوگل

خوب حال پس از کلی تلاش یک متن عالی برای توضیحات متا نوشه‌اید و بعد از نمایش در صفحه نتایج SERP مشاهده می‌کنید که متن شما نمایش داده نمی‌شود. و توضیحات دیگری به جای آن قرار گرفته است. چه حسی به شما دست می‌دهد؟ علت این عدم نمایش چیست؟ دلایل زیادی برای این اتفاق وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

ناقص بودن متا دیسکریپشن

اگر گوگل تشخیص دهد که توضیحات متا دسکریپشن شما ناقص است و به درد مخاطبین نمی‌خورد آن را تغییر می‌دهد. و یا اینکه از کلمه کلیدی‌ بیش از حد استفاده کنید.

حذف متا دسکریپشن یکسان

اگر از متا دسکریپشن یکسان برای صفحات مختلف وبسایت استفاده کنید گوگل آن را با عبارت دلخواه خودش جایگزین می‌کند.
طبق گفته جان مولر “گوگل با توجه به محتوای صفحه، به بازنویسی متادیسکریپشن اقدام می‌کند و اگر بخش توضیحات دارای ارتباط و جذابیت کافی نباشد آن را تغییر خواهد داد. ”

وارد نشدن کلمه کلیدی در متا دسکریپشن

اگر متا دیسکریپشن شما شامل کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر نباشد، امکان تغییر وجود دارد.

مهندس پورهاشمی

مهندس پورهاشمی

من از سال 1390 (2011 میلادی) شروع به فعالیت در حوزه اینترنت و دنیای مجازی کردم. از همان ابتدا علاقه‌مند به حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات بودم و به مرور زمان به حورزه سئو (بهینه‌سازی موتور جستجو) علاقه‌مند شدم. با توجه به علاقه و استعداد خود در این زمینه، تصمیم به تبدیل شدن به یک متخصص سئو گرفتم و به صورت حرفه‌ای در این حوزه فعالیت کردم. با گذر زمان، تجربیات و دانشم را در زمینه سئو روز به روز افزایش دادم و به عنوان یک کارشناس سئو مطرح در سایت سورن سئو معرفی شدم. در طول این سال‌ها بر روی پروژه‌های متنوع و مشتریان گوناگون، مهارت‌های گوناگونی را در زمینه سئو به دست آوردم .

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *