10 تکنیک اثر بخش در سئو داخلی on page seo

دسترسی آسان

سئو داخلی (on page) 1
سئو داخلی (on page) 1

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی (on page) به مجموعه فعالیت‌های که درون سایت انجام می‌دهید و باعث بهینه سازی وب سایت شما برای مخاطبین می‌شود. نکات تاثیرگذار سئو داخلی در این مطلب آورده شده است.

۱۰ تکنیک اثر بخش در سئو داخلی on page seo

۱. بهینه‌سازی عنوان صفحه ( Page Title)

عنوان صفحه یا عنوان سئو همان چیزی است که در صفحات موتور‌های جستجو به مخاطبین نمایش داده می‌شود اماروبات‌های گوگل بخوبی قادر به شناسایی و درک آن هستند. تایتل تگ مهمترین بخش سئوی داخلی می‌باشد و باید کلمه کلیدی در عنوان صفحه آورده شود. بهتراست که کلمه کلیدی در ابتدایی عنوان بیاید. عنوانی باید انتخاب شود که با موضوع ارتباط داشته باشد و شامل کلمه کلیدی هم باشد. تکرار بیش از اندازه کلمه‌کلیدی در عنوان اشتباه است. عنوان‌های کوتاه و توصیفی و کامل بنویسید. اندازه کاراکتر‌های title tag از ۷۰ کاراکتر بیشتر نشود. عنوان محتوای شما منحصر به فرد باشد.

سئو داخلی (on page) عنوان صفحه
سئو داخلی (on page) عنوان صفحه

۲. بهینه‌سازی تگ توضیحات ( Meta Description)

تگ توضیحات در نتایج جستجو  در زیر عنوان صفحه نمایش داده می‌شود و مهمترین بخش برای جلب توجه مخاطبین و مشخص نمودن موضوع محتوای شما می‌باشد و باید خاص باشد. در تگ توضیحات شما باید از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید. اندازه‌اش در حد ۱۵۰ کلمه باشد. تعداد ۱۵۰ کاراکتر اجباری نمی‌باشد اما اگر بیش از مقدار تعیین شده باشد به صورت سه نقطه نمایش داده شده و فاقد ارزش خواهد بود. از تکرار کلمه کلیدی اصلی در تگ توضیحات بپرهیزید زیرا صفحات وب سایت شما به عنوان spam شناخته می‌شوند. از مترادف‌ها جهت فهم بهتر مخاطب استفاده کنید.

سئو داخلی (on page) عنوان صفحه meta-description
سئو داخلی (on page) عنوان صفحه meta-description

3. استفاده از نشانه‌گذاری اسکیما

نشانه‌گذاری اسکیما Schema Markup نوعی از میکرودیتاست است که می‌توانید آن را از طریق کد اچ تی‌ام ال در صفحه وب سایت خودتان اضافه کنید و به موتور‌های جستجو کمک کنید نتایج بهتری را به کاربران نمایش دهد. اسکیما همچنین باعث افزایش نرخ کلیک می‌شود. اسکیما می‌تواند شامل رتبه‌بندی، بررسی رویداد و موارد دیگر باشد. اسکیما توضیحات بیشتری درباره محتوای ارائه شده در صفحه به مخاطبین ارائه دهید. می‌توانید از Schema Markup برای درج اطلاعات مهم در لیست خود در موتور‌های جستجو مانند گوگل و یاهو استفاده کنید. یکی دیگر از اسکیما‌های پرکاربرد استفاده از سوالات متداول است.

سئو داخلی (on page) عنوان صفحه Schema Markup
سئو داخلی (on page) عنوان صفحه Schema Markup

4. بهینه‌سازی ساختاربندی URL

آدرس دهی درست به مخاطب از مهم‌ترین اصول سئو داخلی (on page) است. URL آدرس مسیر قرارگیری محتوا را نشان می‌دهد. این آدرس باید کوتاه، و با محتوای نوشته شده ارتباط داشته باشد و کلمات کلیدی در آن استفاده شده باشد تا بیشترین تاثیر را روی سئو داشته باشد. توصیه می‌شود که حداقل یک بار کلمه کلیدی مرتبط را استفاده کنید. پیوند‌هایی بسیار طولانی و نا مرتبط نامناسب است. پیوند‌هایی بد است که فقط و فقط برای موتور‌های جستجو ساخته شده باشد، گوگل و سایر موتور‌های جستجو آدرس‌های را می‌پسندند که از نظر کاربران کوتاه و مفید هستند. URL‌های خوب باید کمتر از ۲۵۵ کاراکتر باشند و با ‘-’ از هم جدا شوند.

5. بهینه‌سازی عنوان‌ها و قالب‌بندی محتوا

یکی از فاکتور‌هایی که گوگل در محتوای شما به دنبال آن است تیتر‌ها هستند. عنوان‌های یک صفحه باید شکل و ترتیب درستی درستی داشته باشند. بخش‌بندی کردن علاوه براینکه خوانایی را برای مخاطبین راحت می‌کند، می‌تواند بر بهینه‌سازی سایت هم اثر مطلوبی داشته باشد. معمولا از تگ H۱ برای عنوان صفحه استفاده می‌شود. مهمترین نکته این است که از تگ H۱ فقط یک بار می‌توان در هر صفحه‌ای استفاده کرد. برای عناوین داخلی در متن هر صفحه که اهمیت ویژه‌ای دارند از تگ H۲ استفاده می‌کنند و برای زیر عنوان‌ها از تگ H۳ استفاده می‌کنیم. تعداد استفاده از این دو تگ خیلی اهمیت ندارد و هر تعدادی می‌توان به کار برد.

6. چگالی کلمات کلیدی

چگالی کلمه کلیدی یعنی نسبت تعداد کلمات کلیدی به تعداد کل کلمات متن است که بهترین درصد آن حدود ۱تا ۳ در صد است؛ یعنی به ازای هر ۱۰۰ کلمه، ۱تا۳ بار کلمه کلیدی در متن تکرار شود. اگر از کلمات کلیدی در جای مناسب استفاده کنیم تاثیر زیادی در سئو داخلی دارد، بااین کار موتور‌های جستجو مانند گوگل به راحتی متوجه موضوع اصلی سایت شما می‌شوند و آن را در نتایج موتور‌های جستجو نشان می‌دهند. در الگوریتم‌های جدید گوگل که در چند سال گذشته معرفی شدند، در صورت استفاده زیاد از کلمات کلیدی سایت را جریمه می‌کند و در موتور‌های جستجو نشان نمی‌دهند. همچنین بهتر است که در اول جملات و پاراگراف‌ها استفاده شود و روی آن‌ها یک لینک داخلی به دیگر صفحات برقرار گردد.

سئو داخلی چگالی کلمات کلیدی
سئو داخلی چگالی کلمات کلیدی

7. سئو داخلی (on page) تصاویر

استفاده از تصاویر می‌تواند خواندن متن را برای مخاطب جذاب‌تر کند. اما حتما عکس ها‌ی استفاده شده را بهینه کنید. تصاویر با کیفیت دارای حجم زیادی هستند. برای کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت می‌توانید از سایت‌هایی نظیر tinypng استفاده کنید. حتما از خاصیت ALT استفاده کنید یعنی برای هر عکس اسم منحصر به فردی انتخاب کنید که مرتبط با عنوان صفحه باشد و شامل کلمه کلیدی یا مترادف‌های کلمه کلیدی هم باشد. این کار به موتور‌های جستو کمک ریادی می‌کند. انتخاب عکس مرتبط با صفحه یا مقاله به درک بهتر کاربر از موضوع کمک می‌کند و باعث بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجوی تصاویر می‌شود.

8. لینک دهی داخلی

یکی از فاکتور‌های مهم در افزایش سئو داخلی (on page)، ارتباط بین صفحات با استفاده از لینک است. لینک داخلی باعث می‌شوند که کاربر به راحتی به تمامی صفحات شما دسترسی پیدا کند. و موتور‌های جستجو هم می‌توانند از طریق این ارتباط تمامی صفحات سایت شما را پیمایش کنند. اگر به صفحه‌ای هیچ لینکی داده نشود  صفحه بن بست و مرده شناخته می‌شود و بعد از مدتی از رده گوگل خارج می‌شود. برای اینکه بتوانید کل صفحات سایت خود را بهینه کنید، لازم است بین تمامی صفحات شما یک ارتباط داخلی ایجاد شود تنها از کلمات کلیدی برای لینک‌های داخلی استفاده در هر صفحه بیشتر از ۱۵ لینک داخلی استفاده نکنید. سعی کنید لینک‌ها را در قسمت بالایی محتوایی خود اضافه کنید.

9. بهینه‌سازی سرعت سایت

سرعت سایت یکی از فاکتور‌های اصلی در سئو داخلی (on page) است. سایت شما باید به سرعت بارگزاری شود. سرعت سایت تاثیر زیادی در رضایت مخاطبین و سبب اشتیاق آن‌ها به برگشت دوباره به سایت می شود. همین امر هم باعث رتبه بهتر در نتایج جستجو و دریافت بازدید بیشتر صفحه به ازای هر کاربر می‌شود. تقریبا نیمی از کاربران سایت، وقتی سایتی کمتر از ۸ثانیه بارگیری نشود از آن سایت بیرون ‌می‌روند. بنابراین تأخیر در بارگذاری سایت می‌تواند باعث از دست رفتن بازدیدکننده‌ها و کاهش نرخ تبدیل شود. برخی از بهترین ابزار‌های موجود برای بررسی سرعت و عملکرد سایت:

GTmetrix
Page Speed Insights

سئوی داخلی load-time
سئوی داخلی load-time

ریسپانسیو بودن سایت در سئوی داخلی

ریسپانسیو بودن به این معنی است که وقتی در دستگاه‌های دیگری مثل موبایل و تبلت سایت را باز می‌کنید، ساختار ظاهری آن بهم نریزد. در حال حاضر تقریبا ۶۰ درصد از جستجو‌های گوگل از طریق تلفن‌های همراه می‌باشد. این بدان معنی است که اگر وب سایت شما قابلیت نمایش در تلفن همراه را نداشته باشد، نیمی از ترافیک بالقوه را از دست می‌دهید. گوگل در سال ۲۰۱۵ به این نتیجه رسید که استفاده از موبایل روز به روز بیشتر می‌شود، و کاربران با دستگاه موبایل به سایت‌ها سر می‌زنند. بنابراین در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد به سایت‌های ریسپانسیو رتبه‌های بهتری اختصاص می‌دهد. وب سایت‌هایی با طراحی ریسپانسیو، هیچ نگرانی درباره‌ی واکنش گرایی موبایل ندارند.

نتیجه‌گیری

برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن در سئو  لازم است تمام تکنیک‌های سئو را بر روی سایت خود پیاده‌سازی کنید و همچنین از سرعت سایت غافل نشوید. ‌امیدواریم با خواندن این مطلب توانسته باشید اصول طراحی داخلی سئو را یاد گرفته باشید و از آن برای بهبود سئو سایت خود استفاده کنید. اگر سوالی دارید می‌توانید در بخش نظرات بپرسید تا پاسخ گو باشیم.

مطالب مرتبط:

تولید محتوا چیست – چطور تولید محتوا کنم؟

مهندس پورهاشمی

مهندس پورهاشمی

من از سال 1390 (2011 میلادی) شروع به فعالیت در حوزه اینترنت و دنیای مجازی کردم. از همان ابتدا علاقه‌مند به حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات بودم و به مرور زمان به حورزه سئو (بهینه‌سازی موتور جستجو) علاقه‌مند شدم. با توجه به علاقه و استعداد خود در این زمینه، تصمیم به تبدیل شدن به یک متخصص سئو گرفتم و به صورت حرفه‌ای در این حوزه فعالیت کردم. با گذر زمان، تجربیات و دانشم را در زمینه سئو روز به روز افزایش دادم و به عنوان یک کارشناس سئو مطرح در سایت سورن سئو معرفی شدم. در طول این سال‌ها بر روی پروژه‌های متنوع و مشتریان گوناگون، مهارت‌های گوناگونی را در زمینه سئو به دست آوردم .

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *