ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس Google Analytics - آموزش تصویری

November 12, 2021 by مدیر سایت

ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس چیست؟ Goal یا هدف چیست و چه کاربرد و اهمیتی دارد؟ Goal در واقع کارکرد وب سایت را اندازه می‌گیرد. بدین معنی که عملیاتی که مخاطبین انجام می‌دهند و برای شما خوشایند است. که نام دیگر آن conversion یا تبدیل است. اگر Goal برای سایت تعریف و تنظیم نکرده باشید از کجا می‌خواهید متوجه شوید که سایت کارایی خوبی داشته است؟ تنظیم نکرده باشید نمی‌توانید متوجه شوید که وب سایت شما به چه میزان عملکرد خوبی داشته است.

ما در این مقاله آموزش ساخت Goal را ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید…

به عنوان نمونه در یک سایت فروشگاهی می‌توان هدف ما خرید بیشتر بازدید‌کنندگان باشد، پس زمانی که کاربر خرید خود را با موفقیت انجام می‌دهد و پس از اتمام همه مراحل به صفحه‌ی ثابتی ارجاع داده می‌شود که ضمن تشکر از خرید اجناس دیگر نیز برای خرید معرفی شوند. این صفحه‌ی ثابت یک goal به شمار می‌رود. به این صفحه «Destination page» یا «صفحه مقصد» می‌گویند.

مراحل ساخت goal در گوگل آنالیتیکس

برای ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس در گام اول وارد حساب گوگل آنالیتیکس خود شوید سپس با انتخاب آیکون تنظیمات که به شکل چرخ دنده در پایین صفحه قرار دارد وارد قسمت admin می‌شوید.

سپس از منوی View، گزینه Goals را انتخاب کنید.

ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس view
ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس view

در صفحه جدید، اگر goal‌هایی را قبلاً ساخته باشید قابل مشاهده و ویرایش هستند.

به این نکته دقت کنید که گوگل آنالیتیکس در این قسمت سقفی برای ایجاد و ساخت هدف تعیین کرده و تعداد آن ۲۰ است. توجه داشته باشید که Goal‌های ساخته شده قابل حذف نیستند.

بر روی New Goal کلیک کنید تا یک goal ساخته شود.

new goal در گوگل آنالیتیک
new goal در گوگل آنالیتیک

در ابزار گوگل آنالیتیک برای ساخت هر هدف ۳ مرحله را باید طی کنید.

Goal Setup:

در این قسمت گزینه های  Template یا از پیش تعیین شده  و Custom یا همان ساخت هدف سفارشی را مشاهده می‌کنید. شما می‌توانید هر کدام از این دو روش را بر اساس نیاز وب سایت خودتان انتخاب کنید. در این مقاله ما قصد داریم گزینه Template را آموزش دهیم. پس آن را انتخاب می‌کنیم و دکمه Continue را کلیک می‌کنیم. در صفحه جدید در کادر Name یک اسم برای goal خودتان انتخاب کنید. بهتر است اسم انتخابی شما وصف‌کننده هدفتان باشد. قسمت goal slot ID قسمتی است که هدف‌هایمان را می‌توانیم برای سهولت دسته‌بندی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم اگر بار اول هست که برای وب سایت هدف ایجاد می‌کنید مانند تصویر گزینه اول را انتخاب کنید.

ساخت goal در گوگل آنالیتیکس Setup
ساخت goal در گوگل آنالیتیکس Setup

Goal Description:

در قسمت Type نوع Goal را مشخص می‌کنیم.

Destination: در این قسمت می‌توان goal خودتان را یک آدرس ثابت و مشخص تعریف کنید. مثلاً فرستادن و رسیدن بازدیده‌کننده به یک URL یا آدرس خاص. مانند آدرس صفحه ثبت نام نهایی کاربر یا صفحه تشکر از عضویت کاربران هدف در نظر گرفته شود.

Duration: در این قسمت می‌توانید زمان فعالیت و حضور بازدید‌کننده در سایت را یک goal تعریف کنیم.

Pages/screens per session:  در اینجا می‌توانیم تعریف کنیم که مثلاً اگر بازدید‌کننده از چند صفحه دیدن کرد یک هدف ثبت شود.

Event:  می توان اتمام یک رویداد مانند پخش یک موزیک یا ویدیو را دلیلی برای ثبت هدف بدانیم.

پیشنهاد می‌کنیم goal‌تان را از نوع Destination انتخاب کنید. زیرا دریافت این اطلاعات که چه بازدید‌کنندگانی از صفحه ویژه شما دیدن کرده‌اند از سایر موارد با اهمیت‌تر است. و سپس دکمه Continue را کلیک می‌کنیم.

Goal Description در گوگل آنالیتیک
Goal Description در گوگل آنالیتیک

Goal Details:

در صفحه جدید Goal Details  برای Destination سه انتخاب می‌توانیم داشته باشیم. مشخص می‌کنیم که آدرس و URL خاص به چه شکلی باشد.

Equals to: دقیقاً آدرس مقصد مطابق مسیر وارد شده در کادر باشد.

Begins With: آدرس مقصد با آدرسی که در کادر می‌نویسیم شروع شود و بعد از آن دیگر مهم نیست.

Regular Expression:   ممکن است آدرس مقصد با هیچ یک از گزینه‌های بالا سنخیت نداشته باشد. پس باید خودتان الگویی مناسب با آدرس مقصد بسازید.

در صورت حساس بودن به حروف کوچک و بزرگ  اگر تیک Case sensitive را فعال کنید. بین حروف کوچک و بزرگ تفاوت می‌گذارد و حساس می‌شود.

Value: وقتی کاری که بازدید‌کننده انجام می‌دهد ارزش ریالی داشته باشد، Value را On قرار می‌دهیم. و مقدار مبلغ آن را وارد می‌کنیم.

funnel: وقتی بازدید‌کننده برای اینکه goal مورد نظر شما ثبت شود، باید چندین صفحه را دنبال کند. پیشنهاد می‌شود از funnel استفاده کنیم تا متوجه شویم بازدید‌کننده در کدام قسمت از دنبال کردن صفحات سردرگم می‌شود و بی‌خیال می‌شود.

سپس Verify This Goal را انتخاب کنید. در اینجا یک عدد درصدی بعنوان conversion rate یا نرخ تبدیل به شما می‌دهد. اگر موارد بالا را درست وارد نشده باشند عدد ۰% را ملاحضه می‌کنید. نرخ تبدیل با تقسیم تعداد کاربران تقسیم بر تعداد هدف‌های ثبت شده  نرخ تبدیل را نشان می‌دهد. این عدد معیار مناسبی جهت اندازه‌گیری عملکرد سایت به شمار می‌رود. و نشان می‌دهد که فعالیت و کسب و کار شما چقدر موفقیت‌امیز عمل کرده‌اند.

در نهایت بر روی دکمه Save کلیک کنیدتا Goal ساخته شده در گوگل آنالیتیکس ذخیره شود. با نمایش پیغام  Success این امکان وجود دارد که goal جدید به لیست اهداف اضافه شده باشد و قابل مشاهده است.

Goal Details در google analytic
Goal Details در google analytic

توجه کنید اگر goal  شما عدد درستی نشان نمی‌دهد سعی کنید ایراد کار را پیدا و برطرف کنید. و از ساختن goal‌های نادرست جدا خودداری کنید چون همانطور که گفتیم در ساختن هدف‌ها محدودیت وجود دارد. اگر هم بخواهید هدفی را ویرایش کنید کافی است که بر روی اسم goal کلیک کنید و بعد از انجام تغییرات آن را ذخیره کنید.

نکته پایانی

در این مقاله از سری مقاله‌های سورن سئو تلاش کردیم که به زبان ساده و قابل فهم مفهوم و ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس را تشریح کنیم. ‌امیدواریم که اطلاعات خوبی را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. تا شما بتوانید با کمک goal‌های ایجاد شده به سئو سایت بپردازید.

مطالب مرتبط:

User Flow یا جریان کاربر در گوگل آنالیتیکس Google Analytics

Written by

مدیر سایت
مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

You may also interested in:

تولید محتوا برای محصول

چرا محصولی که قرار میدم نمی‌فروشه؟ آیا تا به حال محصولی را در سایت خود قرار داده‌اید و انتظار داشتید که فروش بالایی داشته باشد، اما نتیجه‌گیری نکرده‌اید؟ این مسئله

چگونه محتوای قابل اخبار ایجاد کنیم

آماندا میلگان از سه طریق میشود اجزاء که محتوای شما را به اندازه کافی خبر ساز کند و بتوانید پیوند ها را به خود جلب کنید . وقایع یا داده

ساخت UTM در گوگل آنالیتیکس Google Analytics

در این مقاله با لینک UTM  و نحوه ساخت این کد برای کمپین‌های تبلیغاتی آشنا شدید. پس از دنبال کردن این مراحل، شما می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی ایجاده شده خود را به کمک  گوگل آنالیتیکس آنالیز کنید. تا آمار‌های باور نکردنی ازبازدید‌کنندگانی که از طریق این کمپین‌های تبلیغاتی به سایت شما وارد شده‌اند را بدست‌آورید....Read More...

سگمنت در گوگل آنالیتیکس چیست؟ - آموزش segment و Segmentation

در این مقاله تلاش شد که به معرفی و نحوه ساخت سگمنت در گوگل آنالیتیکس آشنا شویم.خوشحال می شویم نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید....Read More...

افزودن کاربر جدید به گوگل آنالیتیکس google analytics

افزودن کاربر جدید به گوگل آنالیتیکس که یکی از پر کاربرد‌ترین ابزار‌ها برای تجزیه و تحلیل سایت‌ها به شمار می‌رود کمک می‌کند تا شما به عنوان مدیر سایت بتوانید آمار

Admin گوگل آنالیتیکس google analytics

در این مقاله از مجموعه مقالات سورن سئو تلاش کردیم تا با زبانی ساده و قابل فهم شما را با تک تک قسمت های گوناگون Admin گوگل آنالیتیکس آشنا کنیم. امیدوارم مطالعه این مقاله برای شما عزیزان سودمند باشد و گامی در جهت استفاده بهینه از گوگل آنالیتیکس در زمینه سئو سایت باشد....Read More...

User Flow یا جریان کاربر در گوگل آنالیتیکس Google Analytics

User Flow یا جریان کاربر در گوگل آنالیتیکس یکی از قسمت‌های Audience است. در این قسمت کاربردی، اطلاعات مهمی از جمله بررسی رفتار بازدید‌کنندگان در یک باره زمانی مشخص را

behavior در گوگل آنالیتیکس - آموزش صفر تا صد گزارش تحلیل رفتار کاربر

behavior (آنالیز رفتار کاربران) یکی از مهمترین قسمت‌های ابزار گوگل آنالیتیکس است. به کمک این گزارش‌ها شما به عنوان مدیر سایت می‌توانید اطلاعات جامع راجع به رفتار بازدید‌کنندگان سایت را

audience گوگل آنالیتیکس چیست ؟ - آموزش کار با google analytics

audience گوگل آنالیتیکس پر کاربرد ترین قسمت است. در مقاله قبلی به معرفی سه قسمت منوی اصلی پرداختیم که پیشتهاد می‌شود مقاله کار با گوگل آنالیتیکس (google analytics) را مطالعه

کار با گوگل آنالیتیکس (google analytics)

کار با گوگل آنالیتیکس نیازمند نصب کد ردیابی است. اگر با نحوه نصب و فعالسازی آشنا نیستید مقاله نصب گوگل انالیتیکس بر روی سایت و آموزش نحوه ورود را مطالعه بفرمایید.