آموزش کامل وبلاگ نویسی – وبلاگ نویسی چیست
با ما همراه باشید تا در این مطلب با وبلاگ بیشتر آشنا شویم و آموزش جامع وبلاگ نویسی را به شما ارائه کنیم :
وبلاگ یا بلاگ چیست
بهتر است قبل از اینکه به وبلاگنویسی بپردازیم با مفهوم وبلاگ آشنا شویم. وبلاگ یا بلاگ اول به عنوان دفترچه خاطرات آنلاین معرفی شد و به مرور زمان از وبلاگ استفادههای کاربردیتر و بهتری شد. وبلاگ به یک یا چندین صفحه اینترنتی شخصی یا گروهی میگویند که در آن به نوشتن مطالب در موضوعات متنوع و دلخواه میپردازد. مثلا آموزش و اخبار و قرار دادن اطلاعات و افکار، عقاید اشعار و یا خاطرات و آنها را برای مطالعه عموم قرار میدهد. مهمترین تفاوت وبلاگ و وب سایت این است که بلاگ صرفا به منظور اطلاعرسانی ساخته میشود. اما از وب سایت به منظور ارائه خدمات استفاده میشود. هم اکنون میلیونها در دنیا به وبلاگنویسی روی آوردهاند و از طریق وبلاگنویسی؛ نوشتههای خود را در معرض دید همگان میگذارند.
وبلاگنویسی چیست
به انتشار مطالب نوشته شدهای که قابلیت اطلاعرسانی دارند وبلاگنویسی میگویند. وبلاگنویسی یک مهارت است که مانند هر مهارتی نیاز به آموزش و تمرین دارد؛ چراکه باید تمرین و تکرار داشته باشید تا حرفهای شوید. مهمترین قسمت یک وبلاگ نوشته است. هر چقدر وبلاگ امکانات مناسب و قالب زیبا داشته باشد، اما نوشتههای آن خوب نباشد، هیچ گاه خواننده را جذب نمیکند.
مهارت های لازم برای وبلاگ نویسی
مهارت سئو: یکی از اسول وبلاگ نویسی آشنایی با مفاهیم سئو است. بهینه سازی مطالب برای موتورهای جستجو به شما کمک میکند در نتایج بهتر نمایش داده شوید.
دانش شبکههای اجتماعی: داشتن دانش درباره تبلیغ در شبکههای اجتماعی یکی از معیارهای وبلاگ نویسی است.با شبکههای اجتماعی رفیق شوید و نسبت به آنها بی اعتنا نباشید.
مهارت نوشتن و داستان سرایی: استعداد نویسندگی وداستانسرایی از اصول وبلاگ نویسی است. در وبلاگ نویسی خاص باشید و کپی نکنید. هیچ کس مطالب تکراری و عادی را دوست ندارد. پس سعی کنید خاص باشید و از کپی کردن مطالب دیگران بپرهیزید.
نحوه وبلاگ نویسی حرفه ای
انتخاب پلتفرم مناسب وبلاگ نویسی
انتخابهای رایگان زیادی برای وبلاگ نویسی پیش روی شماست، تم های آماده رایگان مثل وردپرس، تامبلر، تایپپد و بلاگر. و بهراحتی وبلاگ نویسی را شروع کنید. اگر کار با این پلتفرمها آشنا نیستید میتوانید از ویدئوهای آموزشی موجود در سایت ها استفاده کنید.
شناخت خواننده
قبل از شروع به نوشتن، مطمئن شوید که شناخت کاملی از مخاطب خود دارید، نوشتن برای خواننده بهترین شیوه وبلاگ نویسی است. وقتی برای خوانندگان می نویسید ومطالبی ارزشمند و مرتبط تولید میکنید و به اشتراک می گذارید یعنی برایش ارزش قائل میشوید و همزمان اعتمادش را کسب میکنید.در مورد مخاطب اطلاعات جمع آوری کنید و خودتان را جای آن بگذارید. مخاطب شما چه انتظاری دارد؟ به دنبال چه چیزی میگردد و در چه سنی است و چه علایقی دارد؟ و…
مشخص کردن عنوان وبلاگ
قبل از این که شروع به وبلاگ نویسی کنید، عنوانی بسیار جذاب انتخاب کنید که بیشتر مردم در موتورهای جستوجو بهدنبال آن میگردند. باید عنوان را به گونه ای انتخاب کنید که علاوه بر جلب توجه مخاطب، او را برای خواندن ادامه مطلب تحریک میکند و کنجکاوی او را برمیانگیزد. از موضوعات کلی استفاده کنید. اگر مخاطب از عنوان شما خوشش نیاید مطلب شما را هم نمیخواند برای پیدا کردن عنوان میتوانید به سراغ نیازها و دغدغههای مخاطبانتان بروید و سوالات آنها را پاسخ دهید. عنوان مطلب باید به طور خلاصه و مفید اطلاعات کاملی در مورد مقاله و نوشته ارائه دهد.
انتخاب مقدمه جذاب
سعی کنید در وبلاگ نویسی از طریق مقدمهای جذاب مخاطب را به سمت محتوایتان جذب کنید. ابتدا سعی کنید نظر مخاطب را جلب کنید. اگر نتوانید نظر مخاطبتان را جلب کنید، آنها ادامه محتوایتان را نمیخوانند.
کوتاه و طبقه بندی بنویسید
خواننده در اینترنت به خاطر حجم زیاد اطلاعات وقت ندارد و کم حوصله است. در وبلاگ نویسی بهتر است از نوشتن پاراگراف های بلند و طولانی پرهیز کنید. سعی کنید متن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. برای هر بخش یک عنوان مجزا داشته باشید تا برای خواننده جذابتر شود. یک نوشته خوب باید به گونهای تنظیم شده باشد تا خواننده در کوتاه ترین زمان ممکن، مفید ترین اطلاعات لازم را دریافت کند و به هدف اش برسد.در مطالب بلند برای اینکه ازسردرگمی مخاطب بکاهید، حتما برای محتواهایتان گروهبندی و طبقه بندی داشته باشید باید بدانید، خوانندهها در وب مطالب را خط به خط نمیخوانند. آنها ابتدای پاراگراف ها را نگاه میکنند و بعد سراغ پاراگراف بعدی می روند.
تمرکز روی موضوع اصلی
هنگام نوشتن مطلب در وبلاگ نویسی به اصل موضوع بپردازید و حاشیه نروید زیرا اینکار باعث خستگی خواننده می شود. فراموش نکنید خوانندهها در وبلاگ به ابتدای مطلب بیشترین توجه را دارند، بنابراین بهتر است نکات مهم را در همان چند خط اول بگنجانید.
خوانایی نوشته
خوانایی متن از مهمترین معیارها در وبلاگ نویسی است. سعی کنید مطالبی که مینویسید خوانا باشد. از نوشتن ساختارهای پیچیده و پاراگرافهای طولانی خودداری کنید. به نوع فونت و رنگ فونتی که استفاده میکنید توجه کنید. سایزفونت متن را مناسب انتخاب کنید و از وسط چین استفاده نکنید. باید متن شما ازلحاظ ظاهری طوری باشد که خواننده بتواند بهسرعت از روی متن شما بگذرد و چشمش هنگام خواندن خسته نشود. استفاده از رنگ های مختلف در متن باعث آزار چشم خواننده میشود. بهتر است متن یک رنگ باشد.
نوشتن مطالب ارزشمند
اگر محتوای مطلوب مخاطبان را ارائه نکنید، نمیتوانید در زمینهی وبلاگ نویسی موفق شوید. به مخاطبان، مطالبی ارائه کنید که بهدنبال آن میگردند و در جستوجوهای اینترنتی خود آن را دنبال میکنند. ارائهی مطالب ارزشمند یکی از مهمترین نکاتی است که در تولید محتوا باید به آن توجه کنید. اگر محتوای شما بهاندازهی کافی برای مخاطب جالب و مفید نباشد، آن را دنبال نمیکند. پس بهخوبی فکر کنید و آن چیزی را به مردم ارائه کنید که دنبالش میگردند
فراهم کردن امکان اظهار نظر برای مخاطب
در وبلاگ نویسی کاری کنید که کامنت گذاشتن برای مخاطبان راحت باشد و بخش مربوط به نظرات بهراحتی دردسترس آنها قرار داشته باشد. در مورد موضوعاتی بنویسید که مردم دوست دارند درمورد آن نظر دهند. اگر مخاطبان بتوانند در وبلاگ شما با دیگران تعامل داشته باشند، مطمئن باشید دوباره به آن سر میزنند.
استفاده از تصاویر جذاب
تصاویر نقش مهمی در وبلاگ نویسی دارند، پس تا جایی که ممکن است از تصاویر جذاب درست و به موقع استفاده کنید که توجه مخاطبانتان را جلب کنید. تصاویر برای زیبا کردن صفحه وبلاگ نیستند. از آنها وقتی استفاده کنید که مفهومی را به مطلب اضافه کند. حتماً سعی کنید که از یک یا چند تصویر مرتبط استفاده کنید تا از این طریق، از خستگی خواننده محتوا جلوگیری کنید و آنها را جذب کنید. گاهی اوقات آنقدر در استفاده از تصاویر زیاده روی میشود که مطلب اصلی در میان شان گم می شود. بعضی وقت ها استفاده از تصاویر نامناسب سبب میشوند، نوشته مانند یک تبلیغ به نظر برسد.
به روز رسانی منظم وبلاگ
وبلاگ، درست مثل یک روزنامه یا مجلهی آنلاین است. بنابراین، مخاطبان توقع دارند که بهطور منظم بهروز شود و همواره مطلب جدیدی داشته باشد. حداقل با دو مطلب در هفته، باید وبلاگ خود را آپدیت نگه دارید. البته بهترین حالت این است که هر روز پست بگذارید؛ بهخصوص اگر بهینهسازی موتورهای جستوجو برای شما اهمیت دارد. در غیر این صورت سعی کنید مرتب، مطالبی را آماده کنید و برای مدتهای طولانی، وبلاگ را رها نکنید.
وبلاگتان را شلوغ نکنید
از درهمریختگی و شلوغی اجتناب کنید. وقتی وبلاگی طراحی میکنید، چه زمانی که از ابتدا آن را طراحی میکنید و چه زمانی که از پلتفرمهای رایگان استفاده میکنید، سادگی طراحی آن را سرلوحهی کار خود قرار دهید. صفحهای پر از متن و عکس و امکانات اضافه، موجب سردرگمی مخاطب میشود. صفحهی وبلاگ را طوری طراحی کنید که برای مخاطب خوشایند باشد و با این کار، باعث میشوید که مخاطبان باز هم به وبلاگ شما برگردند.
استفاده از شبکه های اجتماعی
نسبتبه شبکهها و رسانههای اجتماعی بیتوجه نباشید و از آنها بهخوبی استفاده کنید. در شبکههای اجتماعی لینک وبلاگتان را قرار دهید و در آنها، دنبالکنندگان خود را از آخرین پستهای وبلاگ باخبر کنید. برخی از شبکههای اجتماعی امکاناتی دارند که با استفاده از آنها میتوانید بهطور خودکار پیامهایی مبنیبر بهروزرسانی وبلاگ برای مخاطبان بفرستید.
خوتان را معرفی کنید
خوب است که تصویری از خود ، آدرس ایمیل خود و کمی اطلاعات بیوگرافی درباره خودتان در وبلاگ خود قرار دهید. خیلی از مخاطبین بدین صورت با وبلاگ و نوشته ما ارتباط بیشتری برقرار می کنند.
نتیجه گیری
در پاراگراف آخر به نتیجهگیری در مورد متن بپردازید و نیازی به اعلام نکته جدیدی نیست. اگرفکر می کنید متن شما ناقص است، میتوانید انتهای مطلب خود را به یک مقاله دیگر لینک دهید تا از این طریق بازدید کننده را در وبلاگ خود حفظ کنید. اما اگر در این زمینه کوتاهی کنید و در پاراگراف آخر به یک مطلب یا نکته جدید اشاره کنید، بازدید کننده مجبور است که از طریق گوگل به سایر وبسایتها سر بزند
قبل از انتشار بازبینی کنید
قبل از اینکه دکمهی ارسال را بزنید و محتوای تولیدشده را منتشر کنید، مقاله را بارها بخوانید و غلطهای املایی، تایپی، نگارشی و اشتباه در جمله بندی آن را تصحیح کنید. غلطهای املایی، تأثیر بدی روی خواننده خواهد گذاشت. و ازنظر بهینهسازی موتورهای جستوجو هم مشکلات زیادی برای شما بهوجود میآورد. قبل از اینکه مطلبی را منتشر کنید، از همه نظر آن را بارها بررسی کنید.