behavior در گوگل آنالیتیکس – آموزش صفر تا صد گزارش تحلیل رفتار کاربر
behavior (آنالیز رفتار کاربران) یکی از مهمترین قسمتهای ابزار گوگل آنالیتیکس است. به کمک این گزارشها شما به عنوان مدیر سایت میتوانید اطلاعات جامع راجع به رفتار بازدیدکنندگان سایت را مشاهده کنید و با کمک آن به سئو سایت بپردازید. در مقاله audience گوگل آنالیتیکس چیست؟ – آموزش کار با google analytics، به این نتیجه رسیدیم که میتوان در بخش مخاطبان گزارشهای مختلف اعم از جنسیت، محدوده سنی و علایق کاربران به شما نشان داده میشود. شما میتوانید با استفاده از این اطلاعات سایت را رشد دهید.
بعد از شناختن مخاطبان، وقت آن رسیده که به بررسی رفتار آنها بپردازیم. این کار توسط گزارشهای Behavior گوگل آنالیتیکس انجام میشود. و کلیه اطلاعات مریوط به رفتار بازدیدکنندگان سایت را در اختیار شما قرار میدهد. این اطلاعات کمک میکند تا شما متوجه شوید که مخاطب شما هدفش از ورود به سایت شما چی بوده؟ دنبال چه چیری است؟ و به چه موضوعاتی علاقه بیشتری نشان میدهد. سپس با کمک این دادهها شما میتوانید استراتژیهای مناسبی برای سایت بوجودآورید.
با ما همراه باشید تا در این پست بررسی کنیم که چطور گزارشات رفتاری گوگل آنالیتیکس میتواند به شما کمک کند تا به اطلاعات مفیدی در رابطه با کارتان برسید و براساس این اطلاعات میزان بهره وری و تعاملات کاربران سایتتان را افزایش بدهید.
بخش های Behavior
Behavior سومین قسمت منوی اصلی گوگل آنالیتیکس است و شامل ۸ قسمت زیر است.
Overview (نمای کلی)
مانند تمامی بخشهای دیگر، گزارش Behavior در گوگل آنالیتیکس نیز یک بخش نگاه کلی دارد. در این بخش یک دید کلی نسبت به رفتار کاربران در سایت به دست میآورید. این که از چه صفحاتی بازدید کردهاند، نرخ پرش چقدر بوده است، چقدر با سایت تعامل داشتهاند و …
این بخش یک نگاه کلی به زیرمجموعههای بخش Behavior از گوگل آنالیتیکس دارد. نمودارهای این قسمت را میتوانید با معیارهای مختلف به نمایش درآورید. این به بخش درونی وب سایت و محتوای سایت ما پرداخته برعکس بخش Acquisition که بیشتر به موارد خارجی سایت مورد نظر اشاره میکند. در Acquisition همانطور که توضیح داده شد مباحثی در مورد لینکها و تبلیغات مطرح است که بیشتر به سمت مسائل خارج از وب سایت میپردازد و Behavior بیشتر به محتوا و صفحات سایت که مربوط به درون وب سایت میباشد، اشاره دارد.
در نمای کلی شما میتوانید اطلاعات کلی نسبت به رفتار کاربران در سایت را مشاهده کنید. آمار ملاقاتکنندگان صفحات به شکل یک نمودار نقطهای قابل مشاهده است و در زیر این نمودار، شما متوجه میشوید که کاربران چه تعداد صفحات را مشاهده کردهاند و چه تعداد از این بازدیدها تکراری نیست.
Page views (بازدید صفحات): در این قسمت میتونین تعداد کل بازدید صفحات سایت را ببینید. این عدد شامل بازدیدهای تکراری از یک صفحه هم میشه، یعنی ممکنه یک کاربر صفحهای را چندبار بازدید کنه و هر بازدید به این عدد اضافه میشه.
(Unique Page views): کاربران به طور متوسط چقدر در صفحههای سایت شما زمان سپری کردهاند.
(Avg. Time on Page): چقدر از کاریران زود از سایت خارج شدهاند یا به عبارت دیگر پریدهاند.
(Bounce Rate): کاربران چه صفحههای را بیشتر ملاقات کردند.
(Events): این امکان وجود دارد که مشاهده کنید ببینید کاربران چه تعاملی با سایت شما دارند.
(Site Search): بررسی میکنید کاربران چه عباراتهای را در وب سایت شما جستجو کردهاند.
Behavior Flow (گردش رفتاری)
در این گزارش، ستون اول، به صورت پیش فرض روی صفحه لندینگ سایت تنظیم شده است که مشخص میکند کاربران از کدام صفحه وارد شدهاند. در واقع ترافیک ورودی سایت را نشان میدهد. صفحات به شکل مستطیلهای سبزرنگ نشان داده میشود. در کنار این مستطیلها خطوط قرمز با فلشهای رو به پایین تعداد افرادی که از سایت خارج شدهاند را نمایش میدهد.
Site content (محتوای سایت)
در این قسمت که از اصلیترین بخشهای Behavior است. این اطلاعات را بدست میآوریم که کدام محتواهای تولید شده در سایت ما از محبوبیت بیشتری در بین کاربران برخوردار است و بازدیدکنندگان بیشتری را جذب کرده است. گزارش های محتوای سایت شامل قسمتهای زیر است:
All pages: اطلاعات در مورد تمام صفحات سایت قابل مشاهده است.
content drilldown: رفتار بازدیدکنندگان را براساس جداسازی هر دامنه قابل مشاهده است.
landing pages: ترافیک ورودی صفحات لندینگ، رفتار بازدیدکنندگان را نشان میدهد. از تفاوتهای این بخش با All Page قسمت Conversions این است که این بخش به ما گزارشی میدهد که ما متوجه شویم کاربران در چه صفحههای بیشتر خرید انجام دادهاند.
exit pages: تعداد و درصد خروج مخاطبین از صفحات نمایش داده شده را نمایش میدهد.
Site Speed (سرعت سایت)
از عوامل مؤثر در نگه داشتن و جذب کاربران سرعت لود سایت است. در این قسمت بخشهای از سایتهای که کند بارگذاری میشوند و نیاز به بهینه ساری دارند قابل شناسایی است. سرعت سایت شامل بخشهای زیر میشود:
Overview: سرعت لود سایت در مرورگرهای مختلف را نشان میدهد.
Page Timings: متوسط سرعت بارگذاری صفحههای مختلف سایت قابل مشاهده است.
Speed Suggestion: گوگل پیشنهادهای برای افزایش سرعت سایت در اختیار شما قرار میدهد، که میتوانید از آنها استفاده کنید.
Site Search (جستجوی سایت)
این قسمت به شما نشان میدهد که بازدیدکنندگان چه چیزهایی را در سایت جستوجو کردهاند و در چه صفحههای بودهاند. این بخش به صورت پیشفرض غیر فعال است و شما باید این بخش را در قسمت Admin فعال کنید. جستجوی سایت شامل گزارشهای زیر است:
Sessions with Search
Total Unique Searches
Results Pageviews / Search
Search Exits
Events (رویدادها)
این بخش برخی از فعالیتها و تعامل کاربران با سایت را گزارش میدهد. فعالیتهای مثل دانلود، مشاهده فیلم یا پخش صدا و … به کمک Events قابل بررسی است. منظور از رویدادها آن تعاملاتی است که شما قصد اندازهگیری آنها را دارید. البته رویدادها را باید توسط گوگل تگ منیجر در آنالیتیکس خود فعال کنید. رویدادها شامل قسمتهای زیر است:
Overview: در دسترس قرار دادن کل اتفاقهای که در سایت رخ میدهد.
Top Events: بهترین رویدادهایی که مشخص کردهاید قابل مشاهده است.
Pages: رویدادهای مشخص شدهای که بر پایه صفحههای مورد نظر مرتب شدهاند را مشاهده میکنید.
Events Flow: مسیر طی شده تا پیش آمدن یک رویدادی که شما تعریف کردهاید، قابل مشاهده است.
Publisher
این قسمت اطلاعاتی درباره روش کسب درآمد از سایت را نشان میدهد. روشهای مانند تبلیغات کلیکی و تبادل تبلیغ و… برای استفاده از این امکان نیاز است در ابتدا به ابزار AdSense یا Ad Exchange وصل شوید. قسمتهای مختلف این گزارش عبارتند از:
Overview: درباره نگاه کلی از گزارشات Publisher است.
Publisher Pages: صفحاتی که در کسب کلیک و درآمد بهتر کار کردهاند را نمایش میدهد.
Publisher Referrers: اطلاعات لینکهایی که برای کسب درآمد و تبلیغات کلیکی عملکرد بهتری دارند را نمایش میدهد.
Experiments (آزمون ها)
این قسمت مربوط به تغییرات سایت است. این گزارشها نشان میدهد که کدام تغییر، بیشتر مورد علاقه مخاطبین قرار گرفته است. شما میتوانید با استفاده از آزمون که گوگل آنالیتیکس ارائه میدهد به این نتیجه برسید که کدام صفحه لندینگ بیشترین بازدهی را دارد.
نکته پایانی
در این مقاله سعی شد با نحوه رفتار کاربران در سایت که توسط گزارش های behavior گوگل آنالیتیکس ارائه می شود آشنا شوید. امیدواریم این آموزش ها برای شما مفید واقع شوند، برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این ابزار کاربردی می توانید مقاله های زیر را دنبال کنید.
گوگل آنالیتیکس (google analytics) چیست؟ معرفی جامع گوگل آنالیز
کار با گوگل آنالیتیکس (google analytics)